Videon tekijöille & harrastajille

FOOM FEST

PE 18.5.2018 @Korjaamo, Helsinki
Klo 15.30 – 21.00

FOOM FEST on sisällöntuottajien kohtaamispaikka. Tänä vuonna tarjoamme kaksi lavaa täynnä puheenvuoroja, jotka inspiroi, puhuttaa ja tarjoaa konkreettisia näkökulmia videontekemiseen. Laaja kattaus ammattitubettajia ja median ammattilaisia jakavat parhaat vinkit luovaan ideointiin, kuvaamiseen ja editointiin. Lisäksi, opit miten intohimosta voi tehdä itselleen ammatin, miten kaupallisia konsepteja luodaan ja miten omaa sisältöä kannattaa suunnitella!

  • Opit miten tuotetaan vaikuttavia videoita ja skaalataan yleisöä
  • Saat uutta inspiraatiota ja ideoita omaan tekemiseen
  • Oivallat, miten omaa luovaa osaamista voi paketoida kaupallisesta näkökulmasta

Puhujat
Lauteilla nähdään maailmankuulu ammattikuvaaja ja -tubettaja Peter McKinnon, mielettömät oman tien kulkijat Riku ja Tunna, bloggaaja ja digimoniosaaja Natalia Tolmatsova, palkittu näyttelijä Mimosa Willamo sekä kotimaisia huipputubettajia kuten MariieVeronica, Herbalisti sekä Biisonimafian Kaitsu Rinkinen. Luvassa myös musiikkiyllätyksiä!

Spend a day with the

INNOVATORS OF ONLINE VIDEO & MEDIA

OHJELMA

Päälava | Kulmalava

Päälava

15:30
Ovet auki
16:20
Tapahtuman avaus / Juontaja Mimosa Willamo
16:35
Case Madventures: Luovuuteen ja rohkeuteen verellä, sisulla ja intuitiolla / Riku Rantala ja Tunna Milonoff, Madventures
17:40
Kiteytä se! Konseptointi sisällönsuunnittelun ytimessä / Natalia Salmela, WTD Media
18:25
Never Give Up! Oman unelman väsymätön seuraaminen / Kaitsu Rinkinen, Biisonimafia
19:15
#Munteko-haasteen videot ja palkinnonjako / Mansikkka, Kaitsu Rinkinen
19:40
Growing your brand online - tools & techniques / Peter McKinnon
20:30
Tapahtuma päättyy

Kulmalava

17:25
Kulmalavan avaus / Juontaja ZoneVD
17:30
Photo Academy: How to shoot amazing video and photos with your phone (EN / FI) / Kapten Riley, Herbalisti
18:00
Suosion rakennuspalikat: Mitkä asiat vaikuttaa tubesuosion kasvuun? / Maria Törhönen ja Max Sjöblom, Tampereen yliopisto
18:30
Editointi Q&A: Kaikki mitä olet halunnut tietää editoinnista / Sami Harmaala, Jesse Braun
19:00
Bloggaaminen vs. vloggaaminen - työtavat ja yleisöt / Sita Salminen
19:10
Kielen valinta: sisältöä suomeksi vai englanniksi? / Timo Wilderness
19:20
Ajanhallinta: Työn ja tubettamisen yhdistäminen / Tapio on the Move
19:30
Snapchat vs. IG stories tubeyleisön kasvattamisessa / Miklu
19:40
Kulmalavan lavaohjelma päättyy

Peter McKinnon

Youtuber, photographer

Peter McKinnon

Kanadalainen huippuvalokuvaaja Peter McKinnon on kerännyt YouTube-kanavalleen miljoonayleisön alle vuodessa omalla uniikilla tyylillään ja tekemisellään. YouTube-kanavallaan Peter opettaa katsojilleen valo- ja videokuvauksen saloja, ja FOOMissa hän jakaa kokemuksensa brändinsä ja kanavansa huikeasta kasvattamisesta.

Riku ja Tunna

Madventures

Riku ja Tunna

Kellarista 200 maahan. Kansainvälinen menestys.

Huippusuosioon ja maailmanlaajuiseen levitykseen nousseen Madventuresin tuottajana toimiva Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas ”Tunna” Milonoff ovat keränneet suosiota omaperäisyydellään ja räväkkyydellään. Ohjelmassa parivaljakko kiertää maailmaa omatoimisesti pienellä budjetilla ja seikkailumielellä. Syksyllä 2017 Madventuresista alkoi 5. kausi.

Natalia Salmela

CEO & bloggaaja, WTD Media

Natalia Salmela

Natalia Tolmatsova on erityisesti sisältömarkkinointiin erikoistunut digimoniosaaja. Tolmatsova on vaikuttanut markkinointiviestintätoimistoissa niin copywriterina kuin viestintäsuunnittelijana ja on vastannut Suomen suurimpien brändien kampanjoiden suunnittelusta.

Puheenvuorossaan Tolmatsova avaa konseptisuunnittelun tärkeyttä osana luovaa sisällönsuunnittelua ja paljastaa kuinka konseptointia voidaan käyttää tehokkaasti kaupallisissa yhteistöissä.

Mimosa Willamo

Juontaja

Mimosa Willamo

FOOMin päälavan juontajana toimii ihana Mimosa Willamo. Päin Seinää, Bodom, Teit Meistä Kauniin -elokuvat ja tv-sarja Erinomaiset ovat nostaneet Mimosan kotimaisten näyttelijöiden kärkikastiin. Tästä todisteena muun muassa parhaan naissivuosan Jussi-palkinto Päin Seinää -elokuvaroolista.

Mimosa on niittänyt mainetta myös ulkomailla, hänen roolisuorituksensa Bodom-elokuvassa palkittiin parhaan naisnäyttelijän pystillä Screamfest-kauhuelokuvafestivaaleilla Los Angelesissa.

Mansikkka

Tubettaja, runokirjailija

Mansikkka

Mansikkka on tyylikäs ja iloinen lifestyle-vloggaaja, joka rakastaa taidetta ja muotia. Maiju tekee my day -tyyppisiä sisältöjä ja tarttuu rohkeasti elämän arkisiin tilanteisiin. Kulttuurista ja kauniista asioista syttyvä Maiju haluaa kannustaa nuoria tyttöjä vapautuneempaan itseilmaisuun.

Vuosi 2017 oli Maijulle huikea, kun Mielenterveyden keskusliitto nimitti hänet vuoden 2017 Hyvän Mielen lähettilääksi, ja hän julkaisi esikoisteoksensa, runokirjan Itke minulle taivas.

Kaitsu Rinkinen

Tubettaja, someasiantuntija

Kaitsu Rinkinen

Kaitsu Rinkinen on sosiaalisen median asiantuntija ja videovisionääri, joka on tullut tutuksi erityisesti stunt- ja komediaryhmä Biisonimafian keulahahmona. Suositun YouTube-kanavan videot keräävät kuukausittain miljoonia näyttökertoja, minkä lisäksi ryhmän nettisarja oli ensimmäinen televisioon nostettu tuotanto Suomessa.

Kapten Riley

Tubettaja

Kapten Riley

Daniel Riley on palkittu, TV:n ja tuben parissa työskentelevä video- ja valokuvaaja.

Tukholmasta ponnistava ja ympäri maailmaa reissaava Riley vie katsojansa jatkuvasti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin – hänen elämästään ei puutu jännitystä! Hänen tubekanavansa on yksi nopeimmin kasvavista kanavista Ruotsin tubessa.

Herbalisti

Tubettaja, median moniosaaja

Herbalisti

Huippusuosittu Herbalisti tekee videoita täydellä sydämellä.
Monipuolisten vlogien ja pelivideoiden lisäksi Juuso nauttii päästessään toteuttamaan omia unelmiaan ja ottamaan myös katsojat mukaan osaksi seikkailuja.

Vuonna 2016 Lakon ja Herban Boksi toi tube-meiningin televisioon, ja koko kansan tietoisuuteen Juuso on ponnistanut viimeistään Possen myötä syksyllä 2017.

Tapio on the Move

Tubettaja, Lentokapteeni

Tapio on the Move

Tapio on Suomen tunnetuin lentokapteeni, jonka YouTube-kanava esittelee tämän kiehtovan ammatin arkea. Tapio ottaa katsojansa mukaan koneen ohjaamoon, kuvittaen videoitaan fantastisilla maisemilla ja jakaen matkakertomuksia niin Suomesta kuin ympäri maailmaa. Lisäksi hän kertoo tarkemmin kiinnostavista tilanteista ja hetkistä, joita lentäjän vaiherikkaaseen maailmaan luontevasti linkittyy.

Timo Wilderness

Tubettaja

Timo Wilderness

Timo Wilderness aloitti vlogaamisen vahingossa englanniksi, koska suomalaista yhteisöä ei ollut olemassa vuonna 2010. Ei dailyvlogaa, koska yhden videon tekemisessä kuluu helposti kaksi kuukautta. Tällä hetkellä valmistelee suomenkielistä sarjaa nimeltä Ilmastouutiset. (Splay)

Sita Salminen

Tubettaja, Bloggaaja

Sita Salminen

Sita on yksi tämän päivän seuratuimpia lifestyle-vaikuttajia, eikä ihme! Lämminhenkinen persoona, vahva pohjoisen murre ja tyylikäs sisältö niin YouTuben kuin Instagramin puolella ovat lumonneet yleisön. Sitan omia kiinnostuksen kohteita ovat erityisesti matkailu, ruoka ja monipuolinen liikunta, minkä lisäksi hän tarttuu myös itselleen tärkeisiin aiheisiin.

Miklu

Tubettaja

Miklu

Mike Back eli Miklu on 18-vuotias pian lukiosta valmistuva sisällöntekijä, jonka Youtube-kanavalla seurataan hänen paikoin outoakin arkielämäänsä. Miklun kanavan pääteemoina ovat hauskanpito ja positiivisuus. (Splay)

Jesse Braun

Tubettaja, leikkaaja, ohjaaja

Jesse Braun

Jesse Braun (Splay) vastaa kaikkiin editointiaiheisiin kysymyksiisi tapahtuman Editointi Q&A -osiossa!

Maria Törhönen

Tube-tutkija, Tampereen teknillinen yliopisto

Maria Törhönen

Maria Törhönen on tube-tutkija Tampereen teknilliseltä yliopistolta, jonka tutkimus keskittyy mm. tube-kulttuurin kehitykseen ja muutoksiin. Tutkimuksessaan Maria on lähestynyt satoja tubettajia ja streamaajia ympäri maailmaa ja sitä kautta kehittänyt ymmärrystämme mm. tubettamisen motivaatioista, suosion rakennuspalikoista ja tubettamisesta työnä. Maria tekee aiheesta väitöskirjaansa.

Max Sjöblom

Asiantuntija, Tampereen teknillinen yliopisto

Max Sjöblom

Max Sjöblom on kilpapelaamisen (esports) ja pelistreamauksen asiantuntija, erikoistuen siihen, miksi ihmiset katsovat ja kuluttavat näitä uusia median muotoja. Hän on kerännyt kansainvälisten kyselytutkimusten avulla laajasti dataa liittyen ihmisten katsomistottumuksiin. Pelien lisäksi hänen tämänhetkinen tutkimuksensa keskittyy kulutustottumuksiin liittyen VR & AR teknologioihin.

Sami Harmaala

tubettaja, Justimus Films

Sami Harmaala

Sami Harmaala on kotoisin Haapavedeltä ja tullut suurelle yleisölle tutuksi yhtenä supersuositun sketsiryhmä Justimusfilmsin jäsenistä. Justimuksen myötä Samilla on jo vuosien kokemus taidokkaan editoimisen tärkeydestä erityisesti käsikirjoitettujen sketsivideoiden kohdalla.

ZoneVD

tubettaja

ZoneVD

Lapsesta asti omia sarjoja videoille touhunnut ZoneVD:nä tunnettu Joona Leppälä tunnetaan myös ilmaveivitaidoistaan, joita hän on Tuben lisäksi esitellyt muun muassa Talent Suomen finaalissa. Zone on nopeatempoinen, skarppi ja energinen juontaja, joka saa myös yleisön syttymään. Siksi meistä on aivan mahtavaa, että Joona nousee FOOMissa lavalle juontamaan kulmalavan ohjelman!